Wandelen zonder trekken

Wandelen zonder trekken

Wandelen zonder trekken: wat zou dat fijn zijn, toch?

Eén van de grootste ergernissen die wij als hondenbezitters hebben: de hond trekt aan de lijn. Vaak is er al van alles geprobeerd om dit op te lossen.

Wandelen zonder trekken is niet hetzelfde als het 'volgen' in een training. Volgen in een training is de hond dichtbij het linkerbeen en met aandacht voor de eigenaar meelopend. Wandelen zonder trekken is een opvoedingsoefening, waarbij we de honden willen leren aan een ontspannen lijn mee te lopen. Om een hond het trekken af te leren en daarmee te leren met een ontspannen lijn met u mee te lopen vergt doorzettingsvermogen en de eigenaar moet hierin heel consequent zijn.

Wat we vaak horen en zien is, dat mensen met de lijn de hond corrigeren….helaas! Het corrigeren is een ouderwetse trainingsmethode en is niet nodig met de hedendaagse nieuwe inzichten in het opvoeden/trainen en omgaan met de hond. De nieuwe inzichten gaan uit van een goede baas-hond relatie, waarbij de hond het leuk en prettig vindt om voor de eigenaar te werken en dingen goed te doen en niet uit angst of onzekerheid.

Zeg nou zelf, zo’n relatie wilt u toch zeker ook met uw hond!?

Tijdens deze cursus gaan we de hond aanleren om ander gedrag te vertonen tijdens het wandelen. Wij maken gebruik van de clicker of indien nodig, andere positieve trainingsmethodes.

Wilt u zich inschrijven? Klik op onderstaande button 'Inschrijven'.

Inschrijven